Geboortefeestje voor geboortebos uitgesteld door gevolgen van hacking

De hacking van de stadsdiensten in Diest heeft een onverwacht en zeer vervelend gevolg. Volgende zaterdag zouden de eerste bomen van het geboortebos in de Acaciastraat geplant worden maar dat kan voorlopig niet doorgaan. De omgevingsvergunning om de bomen te planten is er namelijk nog niet en dat is een direct gevolg van de hacking.

Voorlopig durven ze in Diest ook geen nieuwe datum prikken.

Het stadsbestuur in Diest schenkt alle ouders die in 2022 een kindje kregen een boompje. Dat mogen ze zelf planten in op een perceel grond in de Acaciastraat. Ze mogen er ook voor opteren om de boom mee naar huis te nemen en hem in de eigen tuin te planten. Als ouders niet kunnen aanwezig zijn wordt hun boompje geplant door gemeentearbeiders.

Het bos komt dan wel in de Acaciastraat maar het zijn geen acacia’s die de grond ingaan. De milieudienst selecteerde dit jaar zoete kers. Dat is een inheemse boomsoort die tot 20 meter hoog kan worden. Elk jaar kiest de milieudienst voor een andere boomsoort, zodat het geboortebos een afspiegeling is van de verschillende generaties. inheemse boom die tot 20 meter hoog kan worden.

Er worden jaarlijks ongeveer 250 kinderen geboren in Diest. Op het perceel in de Acaciastraat is plaats voor 1.200 bomen. Het aanplantingsevenement zal dus nog enkele jaren op dezelfde locatie georganiseerd worden.

Geef een reactie