VTM Nieuws meldt onderzoek naar gebruik en dealen van drugs bij agenten van politiezone Demerdal

Zeven agenten van de politiezone Demerdal DSZ zouden drugs, waaronder cocaïne, gebruiken maar ook dealen. Dat is VTM Nieuws te weten gekomen en het wordt ook gekopt op de nieuwssite van HLN. Volgens VTM Nieuws zou het parket van Leuven een onderzoek voeren naar de feiten. Perswoordvoerder van parket Leuven Julie Plevoets verduidelijkt dat het onderzoek er kwam omdat er er al enkele maanden geruchten waren over het drugsgebruik van de agenten. Het onderzoek wordt door het parket zelf gevoerd en niet door een onderzoeksrechter. Dat betekent dat het nog niet vast staat of er eventueel effectief strafbare feiten gepleegd zijn. Het parket bevestigt verder ook niet of het effectief om zeven politiemensen zou gaan.

Bij VTM wordt de zaak onder meer opgevolgd door journaliste Greet Henderix. Zij contacteerde verschillende leden van het korps en ook de korpsleiding en de korpschef zelf. Niemand wil voorlopig commentaar geven. Er zouden geen agenten geschorst zijn. Uiteraard kan er nog een tuchtonderzoek volgen.

One comment

  • Brubaker alias

    Hopelijk worden er hier niet met opzet kwaadwillige beschuldigingen of achterklap, fabeltjes rondverteld door bepaalde personen met rancunes tegen agenten. Niets is zo erg als vals beschuldigd te worden. U voelt zich helemaal alleen staan, met de rug tegen de muur. Een valse beschuldiging zorgt voor materiële en immateriële schade en valse aantijgingen kunnen de eer van een persoon en korps krenken! Indien de feiten worden bewezen dient hieraan een passend gevolg worden gegeven. Laat het gerecht hun onderzoek voeren en vel dan een oordeel!

Geef een reactie