Geert Narinx wordt op 10 juli priester gewijd door kardinaal De Kesel

Op 10 juli wijdt kardinaal Jozef De Kesel vier nieuwe priesters. Een daarvan is Geert Narinx, de man die al enkele jaren prominent aanwezig is bij de activiteiten en de vieringen in het bedevaartsoord Scherpenheuvel.

Geert Narinx is de jongste van de vier toekomstige priesters. Hij werd geboren in 1992 in een deelgemeente van het Limburgse Kinrooi.

Hij begon zijn priesterstudies in 2012 in het Johannes XXIII-seminarie in Leuven. Hij maakte de theologische cyclus af en laste daarna een sabbatperiode in om zich verder te verdiepen in de spiritualiteit van Filippus Neri.

Pastoor-deken Luc Van Hilst startte een paar jaar gelden een project op om de ruïne van het oratorium achter de basiliek te restaureren. Het is zelfs de bedoeling van pastoor van Hilst om ook effectief weer oratorianen in Scherpenheuvel te huisvesten. Geert Narinx zette mee zijn schouders onder dat project maar de toekomstige pastoor is nog bij veel andere projecten impliciet betrokken.

Dat belette niet dat hij ook zijn studies verder zette. Hij behaalde een baccalaureaat in de theologie en volgde de lerarenopleiding in avondonderwijs. In 2019 werd Geert Narinx aanvaard als kandidaat-priester voor het aartsbisdom en benoemd als CCV-medewerker voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen en als lid van de ploeg voor de pastorale regio Tienen. Hij werd op 29 mei 2021 tot diaken gewijd. 

One comment

  • Vic Hendrickx

    Beste Geert,
    Van harte gefeliciteerd met je priesterwijding!
    Wij zijn bijzonder blij met uw vastberaden keuze!
    Jonge, vitale mensen weten hoe ze andere kunnen bewegen in de juiste richting, de weg van liefde en vrede, Zijn levensprogramma voor ieder van ons. Waardig, geëngageerd, blij en onvermoeid, oprecht en trouw zul je Zijn leven tot bij ons brengen. We hebben je graag als voorganger vooral omwille van uw vurige en warme blik, wat een zonnestraal! Jij bent een echte Franciscus, iemand die houdt van de schepping. Proficiat, Vic en Mieke vanuit Arendonk

Geef een reactie