Burgemeester Claes roept crisiscel bijeen na verdubbeling covidcijfers

Allicht heb jij de vorige dagen ook wel eens een klein fronske in het voorhoofd getrokken als je ‘s morgens ergens wat nieuws tankt. De besmettingscijfers voor covid-19 stijgen weer stevig. In het wielerpeloton valt het momenteel extra op omdat de Tour vrijdag start. Elke besmetting wordt daar nu uitgebreid besproken. De stijging van de besmettingen en van de ziekenhuisopnames zet zich echter overal door.

Steven Van Gucht maakt zich voorlopig nog niet echt zorgen maar in Scherpenheuvel-Zichem doet burgemeester Manu Claes dat wel. Tussen 20 juni en 26 juni steeg het aantal besmettingen in de stad van 41 naar 81. Dat is een hoog aantal!
De burgemeester heeft daarom ook de gemeentelijke crisiscel bijeen geroepen om te evalueren of er bijkomende maatregelen nodig zijn. Voorlopig komen die er niet maar de evolutie wordt van kortbij gevolgd. De burgemeester wijst er vooral op dat er nogal wat buitenactiviteiten gepland zijn en die zijn alleszins veiliger. Hij geeft een aantal raadgevingen mee die opvallend veel lijken op de adviezen die wel vaker kwamen tijdens de vorige besmettingsgolven:

Het advies van burgemeester Manu Claes:

  • Hou een veilige afstand.
  • Ziek of symptomen? Blijf thuis en contacteer je huisarts. Test jezelf.
  • Wees voorzichtig in je contacten met oudere of kwetsbare mensen.
  • Spreek zo veel mogelijk buiten af.
  • Verlucht en ventileer binnenruimtes wanneer je binnen afspreekt.

One comment

  • 81 besmette op 23.000 inwoners of anders gezegd 0,35%. Dit lijkt me zwaar overroepen en verspilling van tijd. Dan heb het zelf nog niet gehad over de zeer lage ernst graad van laatste mutaties die rond circuleren. Het wordt tijd om covid te klasseren als een gewone griep.

Geef een reactie