Gratis pendelbussen en bolderkarren voor Rock Werchter

Rock Werchter kan weer als vanouds doorgaan en de organisatoren pakken stevig uit. Vier dagen en vier podia met straffe namen en jonge talenten. De zaak is volledig uitverkocht en dat betekent dat er de volgende dagen nogal wat feestvierend volk door onze contreien trekt.

Met de wagen naar Werchter kan uiteraard maar het is misschien niet het beste idee. De Lijn gooit er extra middelen tegenaan om de festivalgangers op de wei te krijgen.

Vanaf woensdag 29 juni 13 uur tot en maandag 4 juli 14 uur zijn er pendelbussen beschikbaar. De Lijn zet hiervoor dagelijks 60 chauffeurs in. Op donderdag – traditioneel de drukste dag – zijn dat zelfs 100 chauffeurs. Het vervoer is inbegrepen in het festivalticket. Die brengen de festivalgangers vanaf Leuven Station, Aarschot Station en Parking C16 Hoevestraat vlot naar het festivalterrein en de camping.

De pendelbussen zijn gratis dankzij de tussenkomst van Rock Werchter. Een rit met de pendelbus duurt ongeveer 15 minuten. Een vouwfiets of opvouwbare step meenemen op de pendelbussen is niet toegelaten.

Uren pendelbussen
 • Woensdag 29 juni 2022: 13 tot 22 uur
  • Tussen Leuven Station en Werchter (Wijgmaalsesteenweg)
 • Donderdag 30 juni 2022: 7 tot 4 uur
  • Tussen Leuven Station en Werchter (Wijgmaalsesteenweg)
  • Tussen Aarschot Station en Werchter Hoogland
  • Tussen Parking C16 Hoevestraat en Werchter
 • Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli 2022: 8 tot 4 uur
  • Tussen Leuven Station en Werchter (Wijgmaalsesteenweg)
  • Tussen Aarschot Station en Werchter Hoogland
  • Tussen Parking C16 Hoevestraat en Werchter
 • Maandag 4 juli 2022: 7 tot 14 uur
  • Van Wechter (Wijgmaalsesteenweg) naar Leuven Station
  • Van Werchter Hoogland naar Aarschot Station
  • Van Werchter naar Parking C16 Hoevestraat
Welke pendelbus moeten de feestvierders nemen?
 • Voor The Hive, The Hive My Space, The Hive Resort en The Hive ADL en het festivalpark neem je best de pendelbus vanaf Leuven Station.
 • Voor camping A1, C3, C7 en het festivalpark is de pendelbus vanaf Aarschot Station de beste oplossing.
Bolderkarren

Wie naar de camping moet, hoeft zich geen zorgen hoe je je kampeerspullen daar kan krijgen. De Lijn voorziet bolderkarren voor Rock Werchter. Met deze lichte, handig te hanteren karretjes kan men perfect tentjes, slaapzakken en allerlei andere kampeerbenodigdheden vervoeren naar de kampeerplek. De bolderkarren kunnen gratis worden gebruikt. Ze zijn te vinden aan de stand van De Lijn vlakbij de bushalte.

Geef een reactie