Percussiegroep Barabanda wervelt in tropische hitte door Supermercado

Supermercado in Diest is een kinky tweedaagse mix van streetbands, kinderanimatie, podiumoptredens en veel creativiteit bij de lokale ondernemers. Iets wat men vroeger een braderij plachtte te noemen. De handelaars schuiven ook vandaag nog steeds hun schoonste koopwaar buiten. Ze kleden die in met originele acties en promoties. Maar het team van Supermercado zorgt overal in het stadscentrum voor een wervelende dynamiek die vanaf het begin een stevig Latino accent mee kreeg.

Het ritme van Supermercado wordt bepaald door percussie. De Leuvense streetband Drom zette enkele jaren geleden een bangelijke standaard. Drom is een project van percussiegoeroe Jo Zanders. Die durft. Zanders gaat in alle continenten op zoek naar een bijtende osmose van hitsige, opzwepende ritmes. Dat combineert hij met ritmische loop- en bewegingslijnen. De percussionisten van Drom zijn daarbij uitgedost in uitdagend zwart, zware boots inbegrepen. Krijgers, zijn het! De groep zorgt voor een dansende muur van geluid dat een extra accent krijgt door het enthousiasme van de groepsleden.

Het voorbeeld van Drom inspireerde enkele jaren geleden een paar Diestenaren. Jo Zanders was bereid om mee zijn schouders te zetten onder een nieuw, vergelijkbaar project in Diest. Barabanda is de naam en vorige zaterdag moesten ze zich in tropische omstandigheden bewijzen. Ze deden dat met brio! Wij maakten daar 79 foto’s van en die kan je hier in aangepaste resolutie bekijken.

Herken je jezelf en wil je de foto in hoge resolutie? Shout!

Partner fotoreeks | Nicky’s Catwalk – Markt 26 3290 Diest | Menu: www.nickysdiest.be | Reserveren: 013.313640

One comment

Geef een reactie