Tropische editie van stadsfestival Supermercado

Het wordt een tropisch warm weekend maar in Diest krijgt die ongewone temperatuursopstoot ook effectief een stevig zuiders accent mee. Op zaterdag en op zondag is het ganse stadscentrum afgesloten voor het stadsfestival Supermercado. Dat is een bruisende mix van straatanimatie, muziek, foodtrucks, kinderanimatie en dj’s. Wie de voorbije jaren Supermercado heeft bezocht weet dat de organisatoren Latino en percussie prominent op de affiche plaatsen. Dat is dit weekend niet anders.

Er zijn wel een paar accentverschuivingen in de opbouw van al dat straatfraais. Op zaterdag is het duidelijk de bedoeling om de bezoekers veel langer in de stad te houden. De spectaculaire Leuvense streetband Drom staat bijvoorbeeld pas om 19 uur geprogrammeerd. Je kan hieronder in het tweede fotoblok, heel veel beeldjes zien van Drom. Op de Grote Markt is op dat moment de DJ-set aan de gang en daar komen een paar straffe namen achter de draaitafels staan. Partyshakers openen de zaak. Die jongens zijn niet onbekend in Diest, wegens van bij ons. Maar zij stonden ook al op Tomorrowland en dat blijft toch een referentie. Daarna neemt Robert Abigail het over, een Belgische dj met wat Nederlands bloed in de aderen die ook al op Tomorrowland speelde. Na een kort percussie tussendoortje sluit Buscemi af. Dirk Swartenbroekx heet de man in het normale leven en hij is geen onbekende bij Supermercado. Fijngemixte bonkende tonen met een stevige scheut zuiderse vibes om de tropische avond af te sluiten en uit te kijken naar zondag.

Het zondagprogramma bouwt verder op hetzelfde ritme maar met één belangrijke uitschieter. Kort na de middag kieperen ze in Diest zo’n 15.000 plastic eendje in de Demer. Schande, denkt u maar dat is niet zo. Iedere eendje heeft namelijk minstens 5 euro opgebracht en al dat geld gaat naar Think Pink en is dus bedoeld voor de strijd tegen borstkanker.

52
29