Baloise Belgium Tour met schitterende line-up maar ook veel verkeershinder verwacht

Op vrijdag 17 juni wordt de tijdrit van de Baloise Belgium Tour gereden in Averbode. Voor wielerliefhebbers is dat een opportuniteit! De Baloise is een wedstrijd van het allerhoogste niveau en de 18 beste profteams kunnen daar aan deelnemen. Je krijgt dus een schitterende line-up van toprenners die allemaal individueel door de deelgemeente denderen. De zeven WorldTour-teams die deelnemen zijn Bora Hansgrohe, Intermarché Wanty Gobert, Israel Premiertech, Lotto Soudal, Quickstep Alphavinyl, Team DSM en Trek Segafredo. Er nemen ook drie belangrijke Belgische ProContinentale ploegen deel. Dat zijn Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen Baloise en Bingoal Pauwels Sauzen. Het Belgisch contingent aan toprenners wordt compleet gemaakt door vier continentale ploegen: Baloise Trek Lions, Pauwels Sauzen-Bingoal, Minerva en Tarteletto.

Bij de buitenlandse teams mogen we zeker de jongens van Uno-X met onder meer Rasmus Tiller niet vergeten. Tiller won vorig jaar Dwars door het Hageland en hij was ook in de editie van dit jaar prominent voorin aanwezig. Ook in de eerste twee ritten van de Baloise Belgium Tour valt Rasmus Tiller op.

Zware verkeershinder verwacht

Dat sportief feestje heeft natuurlijk ook consequenties. Op donderdagavond zijn al een aantal sites afgesloten voor alle verkeer maar vrijdag zal de tijdrit de deelgemeente zowat de ganse dag blokkeren.

Je kan hieronder een simulatie en een kaart zien van het parcours van de tijdrit. Wie langs dat parcours woont kan maar best zijn of haar wagen tijdig verplaatsen. De ganse strook wordt volledig verkeersvrij vanaf vrijdag 17 juni om 10.30 uur en dat tot ongeveer 18.00 uur. Op het parcours kan je je alleen te voet verplaatsen. Auto’s zijn uiteraard helemaal niet toegelaten maar ook fietsen, steps of bromfietsen mogen niet.
Parkeren langs het parcours is ook al geen goed idee. Op donderdag 16 juni vanaf 22 uur wordt dat sterk afgeraden.

Het Sint-Jansplein werd al op woensdagavond afgesloten. Daar wordt een publiekszone ingericht. Dat is een aanrader want het is vlakbij de aankomstzone. Ook parking 1 aan de begraafplaats van Averbode is vanaf donderdagavond 16 juni om 22 uur niet meer bereikbaar. De startzone wordt op die plaats ingericht.

Wie naar de wedstrijd wil komen kijken, komt best met de fiets. Er zijn vanuit zowat alle omliggende gemeenten fietsroutes uitgestippeld. Je mag je fiets echter niet meenemen langs het parcours. Daarom is er een centrale bewaakte gratis fietsparking ingericht aan de scoutslokalen in Averbode. Daar is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen maar je moet uiteraard wel je lader meenemen als je er gebruik wil van maken.

Start om 14 uur, einde rond 17 uur

De tijdrit in Averbode is 11,8 kilometer lang. De eerste renner start iets na 14 uur. Het is een vrij korte tijdrit op een weinig geaccidenteerd parcours. In principe zal de laatste renner al rond 17 uur finishen.

In principe starten de renners op basis van hun plaats in het klassement. De top-10 ziet er vandaag zo uit: 10 Axel Zingle, 9 Loïc Vliegen, 8 Floréan Sénéchal, 7 Yves Lampaert, 6 Quinten Hermans, 5 Mauro Schmid, 4 Danny Van Poppel, 3 Tim Wellens, 2 Jasper Philipsen, 1 Mads Pedersen. Dat zijn dus de tien renners die je als laatste kan gaan bekijken in Averbode. Leider en ex-wereldkampioen Mads Pedersen won de eerste rit van de Baloise Belgium Tour, de tweede in het klassement, Jasper Philipsen, won de tweede rit.

De tijdrit is live op Sporza, in principe vanaf 14.45 uur.

Geef een reactie