Nieuwe organisatiestructuur doet diensten naar site Den Egger verkassen

In Scherpenheuvel-Zichem grijpen ze de inkanteling van het OCMW in de stadsdiensten aan om de organisatiestructuur grondig te hertekenen. De 280 medewerkers van stad en OCMW worden opgenomen in één nieuwe organisatiestructuur en één personeelskader. Een aantal diensten verhuizen ook naar de site aan Den Egger.

De nieuwe structuur is opgedeeld in publieksgerichte diensten en louter interne of ondersteunende diensten. Dat moet volgens burgemeester Manu Claes de dienstverlening efficiënter en meer kwalitatief maken en voor een hogere motivatie bij het personeel zorgen.

In de nieuwe structuur blijven drie grote zuilen over: Samenleving, Dienstverlening en Stadsontwikkeling. Die worden telkens geleid door een afdelingshoofd.

Een aantal  diensten van de afdeling Samenleving verhuizen naar Den Egger. Het gaat meer bepaald over Erfgoed en toerisme, Cultuur en GC Den Egger, Sport en jeugd, Gezondheid en gelijke kansen en Gezin, opvang en onderwijs.

Schepen Kris Peetermans verduidelijkt dat er in Den Egger een centrale balie komt, waar je terecht kan met al je vragen over jeugd, cultuur, sport, Den Egger, gezondheid en gelijke kansen. De werken daarvoor zijn momenteel aan de gang maar de dienstverlening blijft wel gegarandeerd.

Opvang, gezin en onderwijs

In het gebouw vlak naast den egger, waar de buitenschoolse kinderopvang Baloe (gelijkvloers) en de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord (eerste verdieping) reeds gevestigd zijn, kan je binnenkort ook terecht met je vragen over opvang, gezin en onderwijs.
Op maandag 8 november verhuizen de medewerkers van de diensten cultuur, jeugd, sport, preventie en buitenschoolse kinderopvang naar hun nieuwe werkplek. Deze diensten zijn die dag moeilijk bereikbaar, maar vanaf 9 november zijn ze weer volledig actief.

Je kan de voortgang van de verhuis volgen op www.scherpenheuvel-zichem.be/werkenaandetoekomst

Geef een reactie