5000 bezoekers kunnen naar Leuven Air met Balthazar, dEUS, Eefje De Visser en The Haunted Youth

Balthazar en dEUS stonden als headliner geprogrammeerd op het podium van Pukkelpop 2021. In Kiewit schoten ze zichzelf echter stevig in de voet en Pukkelpop werd uiteindelijk afgeblazen. Het Depot en stad Leuven halen beide bands nu naar het outdoor festivalterrein van Leuven Air.

Het Depot en stad Leuven sluiten op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus de zomer af op de festivalsite van Leuven Air, met optredens van dEUS, Balthazar, Eefje de Visser en The Haunted Youth. Er is elke dag plaats voor 5.000 muziekfans, omdat de organisatie gebruik maakt van het Covid Safe Ticket. De ticketverkoop ging op zaterdag 7 augustus om 10 uur.

Om toegang te krijgen tot deze concerten moet iedere bezoeker een geldig toegangsticket en een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Dat toegangsbewijs krijg je als je meer dan twee weken volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud hebt of een herstelcertificaat van maximaal zes maanden oud hebt. Daardoor kunnen de concerten plaats vinden zonder mondmasker, zonder social distance en conform de geldende richtlijnen opgelegd door de overheid. De concerten met Covid Safe Ticket laten ook een groter aantal toeschouwers toe. 

Het is van 2012 geleden dat Balthazar in Leuven speelde. Voor dEUS is het zelfs nog veel langer geden. Zij speelden de laatste keer in 2008 in Leuven. Ze hebben nog steeds het record op zak van snelst uitverkopende concert óóit in Het Depot.

Voor Leuven zijn beide concerten een goede voorbereiding voor de grotere evenementen in het najaar, zoals het WK Wielrennen. 

Geef een reactie