Deelnemer aan basketkamp Clem KBBC Scherpenheuvel test positief, ganse groep in quarantaine

Een deelnemer aan het basketbalkamp van KBBC Clem Scherpenheuvel heeft een positieve PCR-test voor covid-19 afgelegd. Het kamp vond van 25 juli tot en met 31 juli plaats in Pelt. De betrokkene kreeg op zondag 1 augustus symptomen die op covid-19 konden wijzen en liet zich daarom testen.

Er waren in totaal 64 deelnemers aan het kamp. Dat zijn deels sporters van 8 tot 18 jaar, deels ook coaches en kookouders.

Een verantwoordelijke van de eerstelijnszone Demerland informeerde burgemeester Manu Claes over het positie resultaat. Na overleg met secretaris Liesbeth Van Rietvelde van basketbalclub Clem werd beslist om de ganse sportbubbel in te schalen als hoog risicocontact omwille van de gezamenlijke activiteiten en een gezamenlijke eetruimte. De volledige groep moet bijgevolg in quarantaine  gaan tot hun negatieve test op dag 7 na het laatste hoog risicocontact op 31 juli. Bij de eerstelijnszone is op zaterdag 7 augustus een collectieve test ingepland voor de groep. Deze test zal doorgaan oin de triagepost te Rillaar. De quarantaine eindigt na een negatief resultaat op deze test. Wie positief test zal 10 dagen in isolatie moeten.

Volgens secretaris Liesbeth Van Rietvelde werd de ganse groep op zaterdag 24 juli op eigen initiatief preventief getest. Deze sneltesten werden afgenomen door een arts die in nauw contact staat met de club en hen in deze ganse coronaperiode ook bijstond met medisch advies. Die preventieve testing leverde geen enkel positief resultaat op. Tijdens het kamp werd het draaiboek nauwgezet opgevolgd en gerespecteerd, aldus de secretaris.

Voorlopig testte slechts één iemand positief en meerdere deelnemers hebben intussen bevestigd dat ze sinds hun thuiskomst ook al een preventieve zelftest uitvoerden. Aangezien er van quasi elk jeugdteam kinderen of coaches aanwezig waren op het kamp, werd beslist om de trainingen voor alle jeugdploegen en de landelijke seniors dames te schrappen met onmiddellijke ingang tot en met dinsdag 10 augustus 2021.

Een bijzonder detail nog. Tijdens het kamp kwam een ploeg van radiozender MNM langs om de deelnemers te interviewen. Het is niet bekend of ook zij in quarantaine moeten.

Geef een reactie