Aarschot, Diest en Tielt-Winge starten met dierenvoedselbank

Huisdieren nemen een flinke hap uit het gezinsbudget. Mensen die het (tijdelijk) financieel minder comfortabel hebben, kunnen zich daarom vaak zo’n trouwe gezel niet permitteren. Om dat op te lossen starten de lokale besturen van Diest, Aarschot en Tielt-Winge met een dierenvoedselbank. Zij zoeken vrijwilligers die vanaf het najaar mee hun schouders willen zetten onder het intergemeentelijk project en zo mee baasjes en beestjes helpen.

Solidariteit voor en door huisdierenbezitters

Schepen van Dierenwelzijn in Diest Pascale Vanaudenhove wil het via de maandelijkse verdeling van gratis dierenvoedselpakketten mogelijk maken dat minder vermogende mensen in eerste instantie hun honden en katten kunnen behouden. In elk van de drie deelnemende gemeenten zal een afhaalpunt ingericht worden. Baasjes worden doorverwezen via de maatschappelijk werkers van het OCMW of via andere instanties. Met dit project willen Diest, Aarschot en Tielt-Winge ook inzetten op het optimaliseren van dierenvoedselstromen, dierenvoedselverspilling tegengaan en solidariteit en sociale contacten tussen huisdierenbezitters bevorderen.

Oproep vrijwilligers

De dierenvoedselbank zoekt momenteel vrijwilligers met diverse profielen. Op dit moment zijn er vooral mensen nodig die kunnen helpen bij de samenstelling en verdeling van pakketten, verzamelen van voer, de communicatie over dit initiatief op zich nemen en administratie willen doen.

Praktisch

Wie wil helpen als vrijwilliger bij Dierenvoedselbank Diest of meer info wil, kan contact opnemen met duurzaamheidsambtenaar Ellen Lens via milieu@diest.be of telefonisch vanaf 16 augustus op 013 35 32 19.

One comment

  • briers ghislain

    hoe goedbedoeld ook , dit is een slecht initiatief . Dit gaat mensen aanzetten , bij wie dit niet verantwoord is , om een huisdier in huis te halen .

Geef een reactie