Burgemeester Claes legt een tijdelijk woonverbod op voor nieuwbouwproject Eden

In het centrum van Scherpenheuvel wordt momenteel gewerkt aan een compleet nieuwe stadswijk. Wijk Ten Heuvel is een combinatie van privéprojecten en een initiatief dat later volgt en waarbij het stadsbestuur aan zet is. De privéprojecten worden ontwikkeld door de firma Cobuild. Zij bouwen zeven collectieve woonprojecten op de vroegere sites van garage Gemoets en winkelcentrum De Pegger. August, Basil, Clara, Dora, Eden, Fideel en Genova hebben samen 125 woonunits en negen commerciële ruimtes.

Ondertussen is het project Basil afgewerkt en bewoond. Het project Eden is ver gevorderd. Zowel Eden als het project Fideel zijn volledig verkocht. Die kopers zullen echter nog even moeten wachten voor ze kunnen verhuizen. Voor het project Eden is er namelijk een ongunstig brandpreventieverslag. De ladderwagen van brandweerzone Scherpenheuvel kan namelijk de woonunits niet bereiken. Burgemeester Manu Claes leverde op 8 juli een tijdelijk woonverbod op voor  het project Eden. Het gebouw omvat 17 appartementen. Claes wil op die manier voorkomen dat de woningen in gebruik geenomen worden voordat aan de regels van de brandveiligheid wordt voldaan. Alle bewoners worden individueel verwittigd over de genomen maatregel. Zodra de veiligheid verzekerd is zal Manu Claes het woonverbod weer opheffen. De bouwheer is dus aan zet!

Geef een reactie