Werken op N10 en Basilieklaan worden uitgesteld

De werken die gepland waren op de N10 tussen het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en de rotonde in het centrum van Scherpenheuvel, worden uitgesteld en opgekapt.

De werken waren ingepland van maandag 28 juni tot en met vrijdag 9 juli en zouden in twee fases worden uitgevoerd. Zowel de rijweg als het fietspad krijgen over een lengte van ongeveer vijf kilometer een grondig onderhoud. Op sommige stukken krijgt het wegdek een volledig nieuwe asfaltlaag, op andere stukken moet een speciale beschermingslaag ervoor zorgen dat het wegdek in goede staat blijft. Ook de fietspaden aan beide kanten van de weg worden opnieuw helemaal vlak gemaakt.

Na overleg met de gemeentebesturen van Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de planning echter aangepast. In augustus wordt een week gewerkt op de Basilieklaan in Scherpenheuvel, tussen de rotonde en de Oude Tiensebaan. Het stuk tussen de Oude Tiensebaan en centrum Rillaar wordt pas volgend jaar aangepakt.  

Wegen en Verkeer zegt dat het niet meer lukt om de handelszaken en bewoners in de werfzone tijdig te informeren. Het gedeelte tussen de Oude Tiensebaan en Rillaar schuift dan weer op omdat het daardoor niet overlapt met de heraanleg van de Duracellrotonde in Aarschot. Die werken starten in augustus 2021.

Basilieklaan

In augustus werkt Wegen en Verkeer een week in de Basilieklaan (N10) in Scherpenheuvel-Zichem, van de rotonde in het centrum tot net voorbij het kruispunt met de Oude Tiensebaan. Dit stuk wordt tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding. Bewoners en handelaars kunnen, op enkele specifieke tijdstippen na, wel met de wagen tot aan hun woning of handelszaak geraken. Ruim voor de start van de werken krijgt iedereen nog een brief in de bus met de exacte timing en meer informatie over de hinder. 

Volgend jaar werken in Rillaar

Het andere stuk van de N10 – tussen de Oude Tiensebaan en het centrum van Rillaar – wordt pas volgend jaar aangepakt. Een startdatum is er nog niet, maar de algemene principes zijn dezelfde als in Scherpenheuvel: het doorgaand verkeer moet omrijden, plaatselijk verkeer blijft bijna altijd mogelijk.

Geef een reactie