Regenboogzebrapad voor ingang stadhuis is een feit

Tijdens de gemeenteraad van mei stelde burgemeester Manu Claes zich garant dat het eerder beloofde zebraregenboogpad er snel zou komen. Die belofte werd vandaag hard gemaakt. Voor de ingang van het stadhuis in Scheerpenheuvel steek je voortaan de weg over op het ritme van rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violetgekleurde tegels.

Het regenboogkleuren blijft ook zijn wettelijk statuut behouden omdat de kleuren werden aangebracht tussen de witte vakken die een regulier zebrapad kenmerken. Volgens Manu Claes zullen er in de toekomst nog meer regenboogzebrapaden op andere locaties volgen.

Volgens burgemeester Claes wil het bestuur in Scherpenheuvel-Zichem op deze manier de diversiteit in de gemeenschap promoten en bespreekbaar maken. Scherpenheuvel-Zichem is een open en solidaire plek voor iedereen. Iedereen is uniek en je bent vrij om je te identificeren met datgene waar jij je prettig bij voelt. Het regenboogzebrapad werd aangebracht in het hart van de stad. Het bestuur wil op die manier een statement geven dat ze pal achter de LGBTQ+-gemeenschap staan.

2 reacties

  • Zeer vreemd dat uw reporter weeral de aangevende partij , n va niet heeft vermeld!
    Wij vragen correcte verslaggeving van deze zichzelf verklaarde reporter. Dat hij iets heeft tegen n-va is reeds meermaals bewezen. Best zou hij eens goed nadenken over hoe een goede reporter een verslag maakt , zonder zijn politieke voorkeur hierbij te gebruiken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.