Tweede ooievaarsjong in het Webbekoms Broek

Op 25 mei konden wij de geboorte aankondigen van het eerste ooievaarskuiken in het Webbekoms Broek. Het was Jean-Pierre Nijns die het jonge leven op film kon vast leggen. Tijdens de dagen daarna bleef het spannend. Zouden er nog een of meerdere jonge vogels volgen? Het wachten duurde lang maar dit weekend kwam er alsnog fantastisch nieuws. Onder meer fotograaf Yvo Zels kon een foto maken waarop een tweede jong te zien is.

Het beestje is duidelijk veel kleiner dan zijn broer of zus maar alert is hij of zij alleszins.

Zoals we eerder al konden melden, is de vader van de twee ooievaartjes afkomstig uit Frankrijk. Hij staat geregistreerd als FLNC en werd in 2018 geringd in het Franse park Le Jardin de l’Ermite. In 2020 verbleef FLNC ook al in België, meer bepaald in de omgeving van Doel.

De vader van FLNC is DER-AJ737. Het klinkt allemaal nogal klinisch maar je mag hem ook gerust Gust noemen, het is een kwestie van afspraak. Hij is afkomstig uit Duitsland waar hij in 2011 werd geboren. De data worden bijgehouden door het Max-Planck-Institut-fürOrnithologie. Wij kregen ze van Luc Cieters, een man die ook wel eens een wandelende encyclopedie voor vogels wordt genoemd. Luc werkt als vrijwilliger mee in het Webbekoms Broek.

Geef een reactie