Aanleg regenboogzebrapad tegenover stadhuis Scherpenheuvel-Zichem

In Aarschot en in Diest werden al eerder regenboogzebrapaden aangelegd. In Diest werd dat zelfs een regenboogzebrabrug die het station met het stadscentrum verbindt. Met de aanleg van zo’n pad geeft de gemeente aan dat iedereen er welkom is, ongeacht zijn of haar sexuele geaardheid of genderidentiteit.

In Scherpenheuvel-Zichem bleef het op dat vlak vooral bij voornemens en plannen maar daar lijkt nu toch verandering in te komen. Oppositiepartij N-VA interpelleerde de gemeenteraad al voor de tweede keer over de aanleg van een regenboogzebrapad. Burgemeester Manu Claes plakte er nu eindelijk een definitieve plaats en een deadline op.

Het pad komt tegenover het gemeentehuis in Scherpenheuvel en het zal volgens Manu Claes uiterlijk op 14 juni gerealiseerd zijn. De keuze van de locatie werd gemotiveerd door het feit dat op die locatie erg veel mensen passeren. Er werd eerder ook aan de voetpaden aan de rotonde en aan het zebrapad aan het ontmoetingscentrum Den Egger gedacht maar die opties zijn dus niet weerhouden. Manu Claes sluit overigens niet uit dat er later ook in andere deelgemeenten een regenboogzebrapad komt.

Geef een reactie