Aanleg regenboogzebrapad tegenover stadhuis Scherpenheuvel-Zichem

In Aarschot en in Diest werden al eerder regenboogzebrapaden aangelegd. In Diest werd dat zelfs een regenboogzebrabrug die het station met het stadscentrum verbindt. Met de aanleg van zo’n pad geeft de gemeente aan dat iedereen er welkom is, ongeacht zijn of haar sexuele geaardheid of genderidentiteit.

In Scherpenheuvel-Zichem bleef het op dat vlak vooral bij voornemens en plannen maar daar lijkt nu toch verandering in te komen. Oppositiepartij N-VA interpelleerde de gemeenteraad al voor de tweede keer over de aanleg van een regenboogzebrapad. Burgemeester Manu Claes plakte er nu eindelijk een definitieve plaats en een deadline op.

Het pad komt tegenover het gemeentehuis in Scherpenheuvel en het zal volgens Manu Claes uiterlijk op 14 juni gerealiseerd zijn. De keuze van de locatie werd gemotiveerd door het feit dat op die locatie erg veel mensen passeren. Er werd eerder ook aan de voetpaden aan de rotonde en aan het zebrapad aan het ontmoetingscentrum Den Egger gedacht maar die opties zijn dus niet weerhouden. Manu Claes sluit overigens niet uit dat er later ook in andere deelgemeenten een regenboogzebrapad komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.