Programma Lolands 2021 definitief bevestigd, enkel animatiegedeelte nog on-hold

De organisatoren van Lolands hebben beslist om de editie 2021 van het populaire festival definitief te laten doorgaan. Lolands 2021 staat gepland op 17 en 18 september. De opbrengst van Lolands gaat ieder jaar naar de strijd tegen de spierziekte ALS. Dat gebeurt via het ALS-Laevers fonds. In totaal konden de organisatoren al 293.000 euro schenken.

Het programma van het tofste festival in de regio oogt alvast bijzonder lekker.

Op vrijdagavond opent een regelrechte Vlaamse punklegende de debatten. Lolands viert het 45-jarig bestaan van de legendarische band ‘The Kids’. Na die spectaculaire opener komen De Kreuners het feestje verder uitbouwen. De vrijdag sluit af met partyband ‘Boulevard Vinyl, geen onbekende voor de regelmatige Lolands bezoeker.

Als de tent na al dat partygeweld nog overeind staat in de tuin van André en Magda, opent de Leuvense band Berry Quincy het zaterdagprogramma. Misschien klinkt die naam niet als een bekend belletje maar ze verkochten Het Depot in Leuven al meerdere keren uit en dat doe je niet zonder kwaliteitsgarantie.

Klassiek staat er een steengoede coverband op de zaterdagaffiche. Dat is ook dit jaar het geval. Not the Beatles verbaast het publiek elke keer opnieuw met hun bijzonder knappe interpretaties van het repertoire van de belangrijkste popband in de geschiedenis.

De liefde voor muziek drijft daarna verder over de wei met Gene Thomas, gebackt door een full live band. Hij zet allicht de sfeer voor het hoogtepunt van het festival. Daan!!!! De man speelde de laatste twee jaar nauwelijks een live optreden en dat had niet alleen met covid-19 te maken. In pre-coronatijden accepteerde deze rasartiest zelfs maar 1 live-optreden voor 2020 en dat zou Lolands geweest zijn. De omstandigheden zijn bekend, 2020 werd 2021. Het feestje kan alleen maar beter zijn. Na Daan mag de geest helemaal uit de fles. Les Truttes viert in Scherpenheuvel dat ze 25 jaar op de planken staan. De wei gaat geheid uit de bol!

Afsluiten doen ze dit jaar met wel heel veel stijl aan de Oude Tiensebaan. DJ Yves Deruytter puzzelt nu al aan een onvergetelijke retroset die je terug meeneemt naar de hoogdagen van het uitgaansleven en de discotheken in België. Afsluiten doen ze bij Lolands met ‘Pete Knowles’ de vaste dj van verschillende cafés op de Oude Markt en het eindejaarsfeestje in Leuven.

Sport en barbecue blijven op de planning, animatie nog even on hold

In deze barre gezondheidstijden mag het sportieve gedeelte niet ontbreken. Op zaterdag blijft de Eddy Haesen Classic fietstocht en het gezapige viking kubb toernooi op het schema. Wat nog niet met zekerheid kan bevestigd worden, is de organisatie van de grootste kinderanimatietuin van België. De regering hoopt om jongeren vanaf 16 gevaccineerd te hebben, maar op een beslissing en richtlijnen voor kinderen onder die leeftijd is het helaas nog wachten. Vermits er zeer veel kinderen van jongere leeftijd afzakken naar Lolands, willen de organisatoren de animatie pas bevestigen van zodra ze alle protocollen kennen en groen licht hebben van de overheid. Omdat deze animatie eigenlijk een intrinsiek onderdeel is van Lolands zullen ze maximaal proberen om dit toch te kunnen organiseren of een waardig alternatief te voorzien.
Omdat er voor de horeca wel al protocollen geschreven zijn kan de superdeluxe Lo-BBQ wel georganiseerd worden. Tijdens de BBQ wordt er in de BBQ-tent sfeermuziek voorzien die naadloos zal overgaan in een ouderwets en zeer gezellig bal populaire met dj en live balorkest.

Tickets online beschikbaar

Tickets voor al dit fraais kosten 18 euro op vrijdag en 12 euro op zaterdag. Voor de mensen die graag twee dagen komen genieten, zijn er combitickets voor 25 euro. Bestellen van deze tickets kan vanaf nu via http://www.lolands.be


Geef een reactie