Regionaal Ziekenhuis Tienen is Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar

Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart uit Tienen werd op vrijdag 5 februari uitgeroepen tot ‘Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar’. Met deze prijs zet Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant jaarlijks een onderneming in de bloemetjes voor de grote meerwaarde die ze voor de regio betekent. Het ziekenhuis is bovendien van plan uit te breiden met een volledige nieuwbouw.

Dr. Hans Struyven, algemeen directeur RZ Tienen, ontving de award. “Deze prijs is niet alleen voor mij maar voor iedereen die elke dag weer met volle energie meewerkt: het zorgpersoneel, de woonzorgcentra, de huisartsen die eerstelijnshulp bieden, thuisverpleegkundigen, logistieke medewerkers etc. Allemaal hebben we hard gewerkt om deze gezondheidscrisis de baas te kunnen.”

Dr. Hans Struyven is longarts van opleiding en behandelde 26 jaar lang patiënten met longziekten. Sinds 5 jaar algemeen directeur van het ziekenhuis. Als directeur heeft hij samen met het directiecomité de dagelijkse operationele leiding over het ziekenhuis.

Inspiratiebron

Het ziekenhuis anticipeerde in 2020 al snel op de komst van het coronavirus. Het directiecomité ging samen met een crisiscel meteen aan de slag om het ziekenhuis voor te bereiden op de komende pandemie.

Walter Kestens is voorzitter van Voka’s regiowerking in Zuid-Hageland. “De ondernemers van Voka Zuid-Hageland kozen unaniem voor het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart te Tienen als onderneming van het jaar omdat dit een echte ambassadeur van de regio is. Het entrepeneurship dat het ziekenhuis toonde dit woelige jaar is ongezien. Ze zijn een echte inspiratie voor alle andere ondernemers.”

Naar een nieuwe toekomst

Ondanks de coronacrisis boekt het ziekenhuis nog steeds veel vooruitgang. Het kondigde een nieuwbouwdossier aan voor de bouw van een gloednieuwe campus die een meerwaarde zal bieden voor patiënten uit de hele regio. Het ziekenhuis kwam recent tot een overeenkomst over de verwerving van de bouwgronden en stelde een architectenbureau aan. De groei en innovatie die het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart hiermee zal brengen in het Tiense landschap maakt van het ziekenhuis een echte ambassadeur voor de hele regio.

Voka lanceerde vorig jaar het Plan Samen Groeien. Het kernstandpunt van dit plan is om via een gezonde en gedeelde groei welvaart en welzijn te brengen via een duurzaam, gezond en digitaal Vlaanderen.

Geef een reactie