Harmonie Onze-Lieve-Vrouw neemt afscheid van Jokke, Danny en Gust

De Harmonie Onze-Lieve-Vrouw werd recent zwaar getroffen door het overlijden van een aantal van haar trouwste leden en muzikanten. Vorig jaar overleed totaal onverwacht Gust Van Haelst. Gust is ondertussen al een jaar niet meer bij ons maar in de periode dat de muziekvereniging dat herdacht, overleden nog twee andere muzikanten. Een paar leden van de harmonie eren hen nu met een knappe interpretatie van More, een song die vooral bekend werd door de cover van Frank Sinatra, maar die ook door een reeks andere topperformers werd geïnterpreteerd.

Januari 2021! Harmonie Onze-Lieve-Vrouw pakt uit met een monumentaal concert naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van de vereniging. Manusje-van-alles bij de vereniging Gust Van Haelst blinkt in zijn vel. De man geniet van dit muzikale hoogstandje. Het is de bekroning van jaren werk en Gust mag met recht en rede een grote pluim op zijn hoed steken. Hij is een van de mensen die er altijd was. Inspirerend, creatief en positief.

Een paar dagen later overlijdt Gust. Scherpenheuvel is collectief in rouw. Gust was niet alleen een sterkhouder van de harmonie, hij was ook een echte volksmens en dorpsfiguur.

Bij de herdenking van zijn overlijden in januari 2021 komt er opnieuw slecht nieuws. Trombonist Georges “de Jokke” Derijck was overleden. Willy Maes, bestuurslid en trompettist van de harmonie, postte dit bericht op de Facebookpagina van de vereniging.

Daarmee kwam er jammer genoeg nog geen einde aan de treurnis. Twee dagen later moest Willy Maes opnieuw een overlijden aankondigen. Percussionist Danny Jonckers overleed op zestigjarige leeftijd.

Voor een hechte vereniging zoals de harmonie van Scherpenheuvel weegt dat verlies zwaar door. Zeker in een periode waarin hun activiteiten al een jaar gemuilkorfd zijn. Vier muzikanten van de vereniging hebben al die emotie nu vertaald in een signaal van hoop. Ze brengen een interpretatie van een klassieker uit de muziekgeschiedenis. “More” is vooral bekend van de versie die Frank Sinatra ervan uitbracht maar ook grote namen zoals Duke Ellington, Nat King Cole, Roy Orbison en Glenn Campbell gingen met het nummer aan de slag.

More was oorspronkelijk eigenlijk een Italiaanse filmtrack met de titel “Ti Guarderò Nel Cuore”. Het werd in 1962 geschreven door Riz Ortolani and Nino Oliviero voor de Italiaanse filmdocumentaire  Mondo Cane

Geef een reactie