Organisatie kondigt hitteplan af voor Werchter Boutique en TW Classic

Het blijft ook dit weekend tropisch warm. De festivalorganisatie van Werchter Boutique en TW Classic die respectievelijk op zaterdag 17 en zondag 18 juni plaats vinden, starten het hitteplan op.

De festivalgangers en medewerkers worden er permanent op attent gemaakt dat ze voldoende water moeten drinken. Er is gratis water verkrijgbaar bij alle sanitaire blokken in het Festivalpark. Festivalgangers mogen een lege drinkbus in kunststof meebrengen zodat ze deze kunnen vullen met fris water. Drinkbussen in metaal of glas worden niet toegelaten. Wie liever water aan de bar koopt, krijgt voor 1 Coin meteen een 50cl flesje Spa Reine.

In het Festivalpark worden verfrissingspunten voorzien. Verspreid over het hele Festivalpark zullen verfrissende vernevelingssystemen worden geplaatst. Indien nodig wordt er door de organisatie actief water bedeeld bij de ingang van het Festivalpark en in de vakken vooraan bij het podium.

Frequent water drinken is essentieel maar je beschermen tegen de zon is dat uiteraard ook. Zonnecrème smeren dus! In het Festivalpark staan dispensers met zonnecrème. Je kan uiteraard ook je eigen zonneproducten meepakken. Een hoedje of pet op het hoofd is zowel koel als cool. Om muggenbeten te voorkomen is anti-muggenlotion de regel.

De organisatie start uitgebreide communicatie op om te sensibiliseren voor de gevolgen van de hitte. Ticketkopers krijgen een elektronische nieuwsbrief met praktische tips in de mailbox. Dat wordt versterkt via de websites en sociale media kanalen van de festivals.

Tijdens Werchter Boutique en TW Classic zijn lichtkranten en de grote schermen aan de podia belangrijke informatiekanalen. Er is ook een app voor beide festivals! Die hebben een notificatiesysteem voor snelle updates.

De weerkaarten worden uiteraard permanent gemonitord. Zondagavond kan het onweren. Tijdens het festival is er constant overleg tussen organisatie, hulpdiensten en overheden.

Geef een reactie