Hanne uit Diest wint 4,5 jaar groene stroom met de Wekker van StuBru

StuBru laat iedere ochtend een enthousiaste wervelwind los op de ether. Fien Germijns en haar side-kick Thibault Christiaensen zijn een nummertje apart maar afgelopen weken kreeg die ochtendshow nog iets meer cachet. Het was immers weer tijd voor De Wekker van StuBru. Een bekende persoon zingt het vervelende standaard wekkergeluidje van een smartphone in en luisterend Vlaanderen moet dan raden wie de wekker is.

De prijs was deze keer fameus. Elke dag zonder een juist antwoord kwam er drie maanden groene stroom bij. De laatste ronde leek een erg moeilijke. Het duurde toen meer dan drie weken voordat de naam van Gilles De Coster opdook. Die was juist en hij leverde liefst 4,5 jaar gratis groene stroom op.

Je kan hieronder het moment bekijken waarop Hanne het juiste antwoord geeft.

De winnares was ene Hanne en dat blijkt nu een jonge vrouw uit Diest te zijn. Van groene stroom moet jee haar niet meer overtuigen. Ze woont al met haar gezin in een energiezuinig huis met warmtepomp en zonnepanelen.

De sponsor van de actie is energieplatform Bolt. Dat platform koopt energie op bij lokale bedrijven die een industriële installatie hebben om zonne-, wind-, water- of bio-energie mee op te wekken. Maar dat kunnen ook zogenaamde mini-opwekkers zijn. Een groep van particulieren die zonnepanelen hebben en een energie-overschot produceren.

Bolt is onder meer bekend van het groene podium op Rock Werchter. Via Bolt organiseert de Ancienne Belgique een crowdlending om zonnepanelen te installeren op haar daken. Zo’n 221 zonnepanelen zouden strategisch verdeeld worden over de drie AB-gebouwen en zijn goed voor een jaarlijkse opbrengst van 81 MWh zonne-energie. Daarmee kan AB een groot deel van haar activiteiten van lokaal opgewekte stroom voorzien.

De stroom voor Hanne uit Diest komt van het productiehuis Fisheye van Kris Goubert. Kris en zijn vennoten besloten in 2019 om te investeren in een zonnepaneleninstallatie. Ondertussen liggen er liefst 465 zonnepanelen op het dak van Fisheye. De investering gebeurde vanuit een ecologisch standpunt, maar het bedrijf plukt er ondertussen ook economisch de vruchten van.

Geef een reactie