Scoor waardebons tijdens de maand van de markt

April is de maand van de markt in de 5 Vlaamse provincies. In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten mee en dat is iets meer dan 70% van de gemeenten die een openbare markt organiseren in onze provincie.

Specifiek in onze regio doen de markten in Aarschot, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Haacht, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Leuven, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tremelo en Zaventem mee.

Bezoekers die een aankoop doen bij een van de marktkramers krijgen een aantal kaarten waar ze hun gegevens kunnen op invullen. Die kaarten drop je in een box die centraal op de markt staat opgesteld. Uit die kaarten worden dan de winnaars getrokken. Wat je wint verschilt van gemeente tot gemeente. Je kan het ook gewoon lekker digitaal afhaspelen. Dat is veel milieubewuster. Je doet dat door de gratis app ‘ikkooplokaal’ te gebruiken. Het volstaat om de QR-code te scannen bij de marktkramers en je bent meteen klaar.

Vandaag start de actie op de Hagelandmarkt in Diest. Iedere week zijn daar 10 winnaars die een waardebon van 25 euro winnen. In totaal is er in Diest dus een prijzenpot van 1000 euro. De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd. Op donderdag 6 april is Aarschot aan de beurt en daar is de prijzenpot dezelfde. Dat heeft te maken met de ondersteuning vanuit de provincie. Zaterdag kan je gaan markten in Scherpenheuvel-Zichem.

Tip: op donderdag 6 april is er de bekende Lentejaarmarkt in Diest!

Geef een reactie