Zaakvoerders Don Petrol stoppen ermee, zaak is over te nemen

Stevige verrassing op de Facebookpagina van Don Petrol in Tielt-Winge. Zaakvoerders Hans Meus, broer van TV-kok Jeroen Meus, en zijn zakenpartner Bart Reweghs, willen de zaak overlaten.

Don Petrol is een van de meest originele horecazaken in de regio. Het café-restaurant is bijzonder authentiek ingericht met een stevige knipoog naar de sfeer van de Verenigde Staten in het begin van de vorige eeuw. Rootsmuziek, fingerfood en burgers. Maar dan van het betere soort. Dat is zowat het concept en het werd meteen bij de start in 2019 een stevig succes. De zaakvoerders programmeerden uitstekende bands, ze serveerden originele gerechten en ze kregen een heel verscheiden publiek over de vloer. En toen kwam de pandemie. Corona kwam voor niemand gelegen maar voor Don Petrol was het wel een bijzonder moeilijke timing. De zaak was in volle opbouw en dat ritme werd doorbroken. De horeca moest een paar keer dicht en het personeel koos voor zekerheid en stapte op. Dat lijkt nu een van de pijnpunten. Overigens niet alleen bij Don Petrol. Goeie mensen vinden voor de horeca is een uitdaging.

Hans Meus en Bart Reweghs hebben ondertussen het concept gedownsized. Don Petrol is enkel open als er een optreden is. Dan kan je een tafeltje boeken, diner inbegrepen. Dat heeft succes maar het is al langer duidelijk dat dit geen voortdurend model kan zijn. Dat blijkt nu ook. Don Petrol is over te nemen. Hans Meus gaat zich opnieuw volledig toeleggen op De Gempemolen. Bart Reweghs heeft een bedrijf in de uitvaartsector met vijf vestigingen. Voorlopig gaan alle optredens die gepland staan door maar als er een overnemer komt ligt de uitbating in zijn of haar handen uiteraard.

Geef een reactie