Bekkevoort en Tielt-Winge kopen samen een veegwagen en realiseren zo een van hun zeven werven

Bekkevoort en Tielt-Winge sloten in februari 2020 een Valentijnsakkoord. De twee landelijke buurgemeenten hadden zeven werven gedefinieerd waarop ze zouden samenwerken in de toekomst. Burgemeesters Hans Vandenberg en Rudi Beeken onderstreepten op dat moment expliciet dat de twee gemeenten geen plannen hadden om in een fusietraject te stappen alhoewel dat scenario wel vermeld stond in de tekst van het charter dat ze ondertekenden.

Een van de zeven werven was de gezamenlijke aankoop van een veegwagen. Zo’n voertuig kost ongeveer 400.000 euro en dat is een zware investering voor gemeentes met de omvang van Bekkevoort en Tielt-Winge. Die veegwagen is er nu ook effectief. De lokale besturen van beide gemeenten betalen ieder de helft van de aankoopprijs.
Op woensdag 5 april reed hij zijn eerste ritje. Voorlopig nog als test maar vanaf volgende week rijdt de wagen effectief door de straten van afwisselend Tielt-Winge en Bekkevoort. In beide gemeenten zijn twee personeelsleden geschoold om de machine te bedienen. Zij gaan ook nog een paar dagen mee op ronde met de veegwagen in Aarschot. Ze leren op die manier alle finesses van de job.

De gezamenlijke aankoop van de veegwagen is vooral een project van de schepenen Gunther Clinckx in Tielt-Winge en Raf Vanmeensel in Bekkevoort.

Geef een reactie