Smoutenbollendiplomatie op openingsdag van kermis in Tienen

Het Hageland staat voor een boeiende politieke zomer. Er is namelijk een nieuw fenomeen opgedoken tijdens de kermis in Tienen: smoutebollendiplomatie. Het was Gwendolyn Rutten zelf die de term gebruikte.

De zomerkermis in Tienen startte op vrijdagavond 16 juni en daar waren een paar opmerkelijke politieke tenoren bij aanwezig. Burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten postte een paar selfies op Twitter met professor en politicoloog Jonathan Holslag, burgemeester van Lubbeek Theo Francken en de Taiwanese minister van buitenlandse zaken Joseph Wu. Het gezelschap was aanwezig op een tuinfeest bij professor Holslag maar ze verkasten daarna naar de zomerkermis. De uitbaters van Tiens Gebak, Jean-Paul Bogaert en zijn echtgenote Kathy, trakteerden op smoutebollen en dat smaakte blijkbaar. Tiens Gebak kom je deze zomer op de meeste kermissen in het Hageland tegen.

Met twee verkiezingen voor de deur in 2024, zou het wel eens kunnen dat er ook effectief aan smoutebollendiplomatie wordt gedaan. We sommen alvast de data van de grotere kermissen even op. Wij maken daar ook telkens een lange fotoreeks over.

  • De kermis in Diest start op 7 juli en eindigt op 17 juli.
  • De kermis in Scherpenheuvel start al op vrijdag 21 juli. Dat is net als vorig jaar vroeger dan gebruikelijk. De zomerkermis eindigt op maandag 31 juli.
  • In Aarschot start de kermis op 19 augustus en hij sluit op 28 augustus.

Geef een reactie