Snelgroeiend platform voor thuiszorg Nurza start met totaalconcept Wonen met zorg

Thuisverpleging en thuiszorg behoren tot de snelstgroeiende sectoren van onze economie. Maar sommige ondernemers slagen erin om nog een turbo op die versnelling te plaatsen door een slim businessmodel te ontwikkelen dat inspeelt op wat echt leeft bij de klanten.

Drie jaar geleden startten Simon Didden en Philippe Iliaens een erkende dienst voor thuisverpleegkunde in Halen. De twee ondernemers waren zelf al een tijdje actief als zorgprofessional. Ze zagen dat veel van hun collega’s uitstekend verpleegkundig werk leverden maar de administratieve rompslomp die noodzakelijk verbonden is aan een zelfstandig statuut was er voor een aantal van hen te veel aan. Veel thuisverpleegkundigen werkten ook alleen of in een kleinere groep. Dat zet extra druk. Als er iemand uitvalt bijvoorbeeld, zijn er nauwelijks alternatieven om dat werk op te vangen.

Vanuit die analyse gingen Simon en Philippe werken aan schaalvergroting. Op het platform Nurza gingen ze alle dienstverlening ontwikkelen die thuisverpleegkundigen en -verzorgenden nodig hebben om zich volop op de essentie van de job te kunnen concentreren, namelijk de zorg voor de patiënt. Nurza omkadert en ontzorgt hen door de volledige administratieve flow over te nemen. De medewerkers van Nurza krijgen binnen de de organisatie ook de kans om zich permanent bij te scholen en hun knowhow verder te ontwikkelen. In het kantoor van de organisatie in Halen worden bijna permanent opleidingen gegeven maar de medewerkers kunnen die ook via livestream volgen.

Het operationeel kader van Nurza was meteen een succes en de duidelijke aanpak van Simon en Philippe zorgde voor een onwaarschijnlijke groei. Op drie jaar tijd evolueerde Nurza van een paar medewerkers naar 140 verpleegkundigen en verzorgenden, ongeveer 2800 patiënten en een omzet die in het vierde boekjaar van de vennootschap de drempel van 10 miljoen euro zal overschrijden. Nurza heeft momenteel zowat overal in Vlaams-Brabant en in het grootste gedeelte van Limburg medewerkers op de baan.

Na amper drie jaar heeft Nurza 140 medewerkers, 2800 patiënten en een
omzet van +10 miljoen euro

Die snelle groei is niet alleen een gevolg van individuele aanwervingen. Nurza helpt wel vaker collega’s die met een probleem kampen. Dat kan een capaciteitsprobleem zijn maar ook op het vlak van het management zorgen ze voor ondersteuning. Op die manier ervaren ze de voordelen van schaalgrootte. Dat is al meermaals een aanleiding geweest voor een overname door Nurza.

Ondertussen is het aanbod van Nurza sterk uitgebreid. Het omvat zowat alle disciplines die gerelateerd zijn aan zorg. Nurza werkt daarvoor samen met een netwerk van huisartsen, kinesisten, apothekers en sociale diensten.

Patiënten die dringend verzorging nodig hebben of die liever niet thuis verzorgd worden kunnen terecht in de patiëntenkamer in het gebouw van Nurza in Halen. Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om een patiënt snel en professioneel te kunnen helpen.

De twee bedrijfsleiders blijven nadenken over nieuwe opportuniteiten in de sector. Ze hebben het voorbije jaar een alternatief ontwikkeld voor de explosief stijgende prijzen van de woonzorgcentra. Philippe en Simon willen vanaf midden 2024 starten met de aankoop en herinrichting van woonunits voor zorgbehoevenden. Ze zijn momenteel op zoek naar geschikte panden maar de ondernemers zijn bijzonder selectief in de selectie van die units. Het moeten gezellige en goedgelegen panden zijn waar de bewoners nog volop sociale interactie kunnen ontwikkelen. De panden worden optimaal toegankelijk ingericht. De bewoners van zo’n pand kunnen een menu aan verzorging en dienstverlening opstellen op maat. Een van de grote voordelen van die totaalaanpak is de prijs. Die zal stevig onder die van een verblijf in een woonzorgcentrum liggen. Het concept heeft ook al een naam: Wonen met zorg. Alhoewel de uitrol ervan pas volgend jaar gepland is, hebben Philippe en Simon al een wachtlijst met kandidaten voor een woonunit.

Nurza bereiken kan via deze kanalen
Website | http://www.nurza.be
Telefoon | 0800 63639
Email | info@nurza.be

Geef een reactie