Subsidie voor aankoop herbruikbare luiers

Het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem heeft een subsidie goedgekeurd voor de aankoop van herbruikbare luiers.

Vanaf 1 september 2023 kunnen jonge ouders (of voogden) in Scherpenheuvel-Zichem een subsidie aanvragen voor de aankoop van herbruikbare luiers en accessoires voor een kind jonger dan 2 jaar. Je komt hiervoor in aanmerking vanaf een aankoopbedrag van 250 euro, eventueel na samenvoegen van meerdere aankoopbewijzen. Per kind wordt een eenmalige subsidie verleend van 30 %, met een maximum van 100 euro.

Volgens schepen van milieu Nico Bergmans schakelen jonge ouders vaker over naar wasbare luiers om het volume restafval te verkleinen. Door de luiers te wassen met koud water in een energiezuinige wasmachine en ze te laten drogen in open lucht verkleinen ze de impact op het milieu nog meer. Soms vormt de aankoopprijs van deze luiers een drempel en daar kan deze subsidie iets aan doen!

Je kan de subsidie aanvragen door op deze link te klikken: https://www.scherpenheuvel-zichem.be/afval-natuur-en-milieu/duurzaamheid/subsidie-herbruikbare-luiers

2 comments

Geef een reactie