Druggebruiker doet Wilde ontsnappingspoging in centrum Scherpenheuvel

Vorige zaterdag vond in Scherpenheuvel een achtervolging plaats die zo uit een film kon geplukt zijn. Tijdens een verkeerscontroleactie in de buurt van het recyclagepark op de Mannenberg, trok een bromfiets de aandacht van de politiemensen. Het voertuig reed vooral veel te snel.

De ploeg zette de achtervolging in en maande de bestuurder aan om te stoppen. Dat deed hij echter niet. Hij reed zelfs door een rood licht om weg te kunnen geraken.

In het centrum van Scherpenheuvel bracht de bromfietser verschillende voetgangers in gevaar. Een oude man met een rollator kwam daarbij ten val. Uiteindelijk moest de politie verschillende ploegen inzetten. Zij slaagden er in de 40-jarige bestuurder uit Aarschot tot stilstand te brengen. Daarbij werd een politiewagen aangereden.

De bromfiets bleek enkele dagen ervoor gestolen te zijn. De bromfietser had ook een levenslang rijverbod en hij reed onder invloed van drugs. Hij had een kleine bijl en15 gram speed op zak. Hij werd gearresteerd.

Geef een reactie