Topartiesten spelen één-op-één concerten voor Leuvenaars die het moelijk hebben

Voor veel mensen wordt het eindejaar wat moeilijker dan anders. Op het vlak van sfeer en gezelligheid wordt 2020 heel bijzonder.

Het stadsbestuur van Leuven pakt, samen met Het Depot, uit met een heel speciaal initiatief. Om Leuvenaars die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, organiseren ze ‘You’re not alone’. Een lange reeks artiesten uit het Hageland maken tijd vrij voor een één-op-één samen met een inwoner. Tijdens dat intieme moment is er ruimte voor een kort gesprek en een optreden.

Het idee van ‘You’re not alone’ kwam er na een aftersessie die Selah Sue speelde voor de vrijwilligers van Het Depot, na een live-uitzending van Studio Brussel vanuit de zaal. Via ‘You’re not alone’ gaan artiesten online in gesprek met mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Algemeen en artistiek directeur Mike Naert van Het Depot benadrukt dat ze op die manier ook de artiesten steunen, door hen op een relevante manier terug aan het werk te zetten.

Selah Sue, Yevgueni, Noemie Schellens, Portland, Moody Mae, Tom Helsen, Buurman, Milow, Sergio, Lenny & De Wespen, Guy Swinnen en Stoomboot zetten mee hun schouders onder het initiatief. Ze treden vanuit Het Depot op maar dat doen ze voor één keer niet voor een groot publiek. Het worden intieme en persoonlijke concertjes, speciaal voor een Leuvenaar. Geen toeters en bellen of indrukwekkende lichtshows, maar cultuur in de meest pure vorm.

Op www.yourenotalone.be kunnen de Leuvenaars mensen nomineren. Daarnaast kan ook het Leuvense zorgnetwerk mensen die het moeilijk hebben inschrijven.
Inschrijven voor ‘You’re not alone’ kan vanaf dinsdag 1 december. Het project loopt tot vrijdag 15 januari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.