Paneel Troostplek Zuurbemde gestolen

Overal in Vlaanderen zijn de laatste maanden Troostplekken ingericht. Het initiatief ging uit van vrouwenorganisatie FERM. Het zijn vaak eenvoudige maar mooie sites in een natuurlijke omgeving. Mensen kunnen mekaar daar ontmoeten, momenteel weliswaar in veilige omstandigheden, en troost vinden bij mekaar. In het najaar worden er bloembollen geplant als teken van weerbaarheid. In het voorjaar bloeien de knollen open en worden ze een symbool van leven.

Er zijn ondertussen al bijna tweehonderd van die mooie plekjes maar één van de eerste werd in Zuurbemde opgebouwd. Dat gebeurde op 21 juni 2020, net na de start van de actie. Het is een kleine, eenvoudige maar erg mooie Troostplek in het midden van het groen tussen de velden.

In de nacht van 28 op 29 november 2020 werd het paneel van de Troostplek gestolen. Eén of meerdere daders schroefden het bord van de houten palen en verdwenen ermee.

Personen die nuttige informatie hebben betreffende deze feiten kunnen contact opnemen met het wijkkantoor Glabbeek van Politie Hageland op 016/77.29.39 of met FERM Glabbeek-voorzitster Ria Boyen op 016/77.11.40

Geef een reactie