Vrachtwagenbestuurder onder invloed van cocaïne, ook motorrijder positief voor drugs

Drugs in het verkeer blijven een ernstige plaag. Op donderdag 26 november zag de politie op de Westelsebaan in Averbode een vrachtwagen die veel te snel reed. Het team van zone Demerdal haalde het gevaarte uit het verkeer. De bestuurder was een 27-jarige man uit Tessenderlo. Hij bleek onder invloed van cocaïne te rijden. De consequentie is bekend, de bestuurder mocht zijn rijbewijs meteen inleveren.

Maar daar eindigde het verhaal niet mee. Bij het uitlezen van zijn tachograaf werd duidelijk dat hij de rij- en rusttijden niet respecteerde. Dat kan tot erg hoge boetes leiden.

Even later controleerden de agenten een motorrijder. Hij reed met een voorlopig rijbewijs maar hij had geen L aangebracht op zijn motor. Erger was dat ook deze 23-jarige jongeman uit Tielt-Winge onder invloed van drugs bleek te rijden. Ook hij mocht zijn rijbewijs meteen inleveren.

Geef een reactie