Abdij Averbode viert 900 jaar Norbertijnen

Het jaar 2021 zou een feestelijk jaar moeten worden voor de orde van de Norbertijnen. De orde van Premonstratenzers zoals ze eigenlijk officieel heten, werd in 1121 gesticht door Sint Norbertus van Gennep. Ze bestaan dus exact 900 jaar.

De opening van dat opmerkelijke jubileumjaar is ondertussen op een aantal plaatsen al gebeurd. Uiteraard iets minder prestigieus als dat in normale tijden zou gebeuren. In Averbode start de viering op zondag 29 november tijdens de vespers van 18 uur. Omdat je die niet live kan meemaken wordt de viering gestreamd op Youtube. Je kan ze volgen via deze link: https://www.youtube.com/user/abdijaverbode/live

Voor de abdij van Averbode heeft het jubileum extra cachet. De vorige abt van Averbode, Jos Wouters, staat wereldwijd aan het hoofd van de orde. Jos Wouters werkt momenteel vanuit het Vaticaan in Rome. Hij opende vorige week al het jubileumjaar met deze livestream. Onde de beelden zie je een foto van Jos Wouters als abt van de abdij van Averbode.

Geef een reactie