Zwembad in Aarschot opnieuw open na renovatie

Begin oktober sloot het stedelijk zwembad in Aarschot tijdelijk de deuren in het kader van een grondige renovatie van het Sportcentrum Demervallei. Er werden verschillende werken uitgevoerd om het gebouw energiezuiniger te maken. Ondertussen is een groot deel van deze werken afgerond. Het zwembad ging vandaag weer openen voor scholen en clubs. Op dinsdag 29 november kan iedereen er weer terecht om een baantje te trekken.

Energiezuinig sportcomplex

Schepen van Energie en Patrimonium Bert Van der Auwera legde er eerder al de klemtoon op dat de stad het sportcomplex wil klaarstomen voor de toekomst.

Er werd de afgelopen maanden energiezuinige verlichting geplaatst in het zwembad. De schrijnwerken zijn volledig
afgerond en ook de technische ruimte is nu zo energiezuinig mogelijk. 80% van het spoelwater in het zwembad wordt gerecupereerd en alles zal aangestuurd worden via de zonnepanelen die in december op het vernieuwde dak worden plaatsen. In het voorjaar van 2023 komt er nog een nieuwe warmtekrachtkoppeling in de technische ruimte om energie op te wekken afkomstig van de gasturbine.

Dankzij de vernieuwingen spaart het zwembad vanaf nu jaarlijks zo’n 5.000 kuub water uit. Dat staat gelijk aan de inhoud van vijf 25-meterbaden. Het gas- en elektriciteitsverbruik dat op die manier wordt uitgespaard staat gelijk aan dat van 125 gezinnen gedurende een heel jaar.

Zwembad opnieuw open

Nu de grootste werken achter de rug zijn, kan het zwembad terug de deuren openen. Er moeten wel nog enkele werken gebeuren. De lockers zijn allemaal terug beschikbaar, maar de helft van de kleedkamers wordt nog in december geplaatst. Ook het oud binnenplafond van het zwembad wordt nog vernieuwd in 2023, maar daar zal de
inwoner geen hinder van ondervinden.

Het zwembad opent op maandag 28 november voor scholen en vanaf 16 uur voor de clubs. Vanaf
dinsdag 29 november om 7 uur is iedereen weer welkom om baantjes te komen trekken.

Geef een reactie