Sinterklaas kiest voor alternatief vervoer en toert zaterdag door Scherpenheuvel-Zichem

Geen witte schimmel, ook geen fraaie paardenkoets of een vette oldtimer met fraai blinkend chroom voor de sint dit jaar. De oude baas kiest voor alternatief vervoer om de kindjes in de regio toch een zonnestraaltje te gunnen.

Vorige week reed hij in een dubbeldekkerbus door Aarschot en alle deelgemeenten en morgen, zaterdag 28 november, doet hij dat nog eens over in Scherpenheuvel-Zichem. Op een praalwagen deze keer.

Sinterklaas en het pietenteam leggen een afstand van ongeveer 65 km af en ze rijden door 90 straten. Een paar minuten voor de aankomst van de goedheilige man rijdt een auto met sinterklaasdeuntjes door de straten.

Je moet wel weten dat de sint tot de risicogroep voor covid-19 behoort. Daarom zal de wagen nergens stoppen. Je moet op ieder moment minimaal 1,5 meter afstand houden en het is best dat je een mondmasker draagt. Zo toon je niet alleen respect voor de sint maar ook voor iedereen anders in je buurt.

De sint heeft speciaal gevraagd om je huis te versieren. Tekeningen, ballonnen, slingers, vlaggen of ander vrolijks…het kan allemaal. Je kan op voorhand ook een tekening met stoepkrijt maken. Hou het wel veilig. Hou rekening met het verkeer maar laat je creativiteit opborrelen.

De sint begint aan zijn werkdag om 9.15 uur. De rondrit werd mogelijk gemaakt met de ondersteuning van KWB Schoonderbuken en cv Bekke Plezier uit Zichem.

Het parcours:

Schoonderbuken – Keiberg 9u15 – 10u
Houwaartstraat voetbalplein, Valvoortstraat, Vroentestraat, Houwaartstraat, Kerkstraat, Groenhoef, Slangenberg, Hoensberg, Groenhoef, Koestraat, Scheldelaan, Demerlaan, Ijzerlaan, Koestraat, Vosselaar, IjsbergstraatKeiberg –

Messelbroek 10u – 11u
Lobbensestraat, Tieltsebaan, Maasstraat, Brielstraat, Oudestraat, Eikeveldstraat, Testeltsebaan, Engelenberg, Binnenstraat, Lobbensestraat, TiensestraatKeiberg –

Zichem 11u – 12u
Vossekotstraat, Lobbensestraat, tiensestraat, Weg Messelbroek, Veststraat, Kranenburgstraat, Markt Zichem, Oranjestraat, Kranenburgstraat, Ernest ClaesstraatZichem –

Averbode – Okselaar 12u – 13u
Hoornblaas, Reppelsebaan, Vortstraat, Brabantsebaan, Pastoor Brissacstraat, Tessenderlobaan, Averbodeweg, Vortstraat, Park ter HeideAverbode –

Testelt 13u – 14u
Sprinkhaanstraat, Westelsebaan, Broekstraat, Klein Broekstraat, Bredestraat, Westelsebaan, Testeltsesteenweg, Zandstraat, Bredestraat, Testeltsesteenweg, Nieuwstraat, Hoeve, Nieuwland, VijverstraatTestelt14u – 15uMolenbergstraat, Hoeve, Hollestraat, Lange Eiken, Nieuwstraat, Voort, Kattestraat, Rode, Biezebeemden, Hoevebeemden, Teekbroek, Kattestraat, Plaats Vondel, Lochtstraat, Bergstraat, Pastoriestraat, Teekbroek, HulstTestelt –

Scherpenheuvel 15u – 16u
Stationswijk, Tuinwijk, Schuurweg, Dorp, Dijk, Pelgrimsstraat, Tiensestraat, Oude Tiensebaan, Lindelaan, Platanenlaan, Esdoornlaan, Olmenlaan, Berkenlaan, Rootstraat, Marslaan Scherpenheuvel 16u- 17uSaturnuslaan, Mercuriuslaan, Jupiterlaan, Marslaan, Perenlaan, Perzikenlaan, Sparrenlaan, Michel Janssenstraat, Koning Albertstraat, Basilieklaan, Prattenborgstraat, Koning Astridstraat, Koning Boudewijnstraat, Bisschoppenhoflaan, Eggersberg, Groenstraat, Op het hof, Diestsestraat

Scherpenheuvel – Schoonderbuken 17u – 18u
Noordervest, Rozenkranslaan, Bouckaertstraat, August Nihoulstraat, Houwaartstraat, Europalaan, Afrikalaan, Aziëlaan, Houwaartstraat, Oude Tiensebaan, Merellaan, Zwaluwlaan, Lijsterlaan, Oude Tiensebaan, Houwaartstraat tot aan de voetbalplein.

Geef een reactie