Diest wil een dierenvoedselbank optuigen

Na Opwijk is Diest de tweede stad in Vlaams-Brabant waar een dierenvoedselbank kan komen. Dat blijkt althans uit het antwoord dat burgemeester Christophe De Graef gisteren gaf op een interpellatie van raadslid Miet Dirix van Groen.

Het raadslid hield een bijna emotioneel pleidooi over het belang van gezelschapsdieren in een periode waar sociaal contact beperkt wordt. Maar raadslid Dirix wees niet alleen op het belang van die dieren om de emotionele stabiliteit van de bevolking mee te ondersteunen, ze maakte zich meteen ook zorgen over het lot van dieren die in een minder financieel stabiele omgeving terecht komen. Een dierenvoedselbank is volgens haar dan ook meer dan nodig en Miet Dirix definieerde de werking daarvan meteen erg breed.

Het gaat namelijk niet enkel over voldoende brokken en dierendrankjes maar ook over materiaal zoals halsbanden, kattenbakken en mandjes. De dierenvoedselbank kan volgens raadslid Dirix een samenwerking opbouwen met dierenartsen en lokale verenigingen die zich inzetten voor het welzijn van dieren.

Er kan ook een samenwerking zijn tussen de diensten van het ocmw en de nog op te richten dierenvoedselbank. De klanten van beide organisaties zullen allicht deels dezelfden zijn.

Burgemeester Christophe De Graef ging helemaal mee in het pleidooi van het oppositieraadslid. Hij gaf wel aan dat de verdere ontwikkeling van het idee zal gebeuren door schepen van Dierenwelzijn Pascale Vanaudenhove. Zij herstelt van een medische ingreep maar in principe is schepen Vanaudenhove in februari 2021weer beschikbaar om haar mandaat opnieuw op te nemen.

One comment

Geef een reactie