Twee Oost-Europeanen gevat na poging tot diefstal in doe-het-zelfzaak in Okselaar

De zaakvoerder van een doe-het-zelfzaak op de Turnhoutsebaan in Scherpenheuvel-Zichem betrapte op zaterdag 17 oktober 2020 twee mannen die probeerden om een videobel te stelen. De zaakvoerder werd gealarmeerd door lawaai van de verpakking die viel. Hij sprak de mannen aan waarop zij verbaal agressief werden en de bel weggooiden. Ze gooiden ook geld naar de zaakvoerder.

Eén verdachte raakte in het tumult zijn gsm kwijt. De mannen konden ontkomen en vluchtten weg met hun auto. De verdachte die zijn gsm had verloren, kwam die enkele minuten later weer opeisen. De eigenaar gaf hem echter niet terug.

Een getuige had de nummerplaat van de auto van de verdachten genoteerd. Daardoor kon de auto onderschept worden op de Staatsbaan in Halen. De twee verdachten zijn mannen van 50 jaar en 44 jaar van Oost-Europese afkomst.

In de auto vond de politie onder andere schroefmachines, een boormachine, een decoupeerzaag en accu’s. De verdachten hadden ook een schroevendraaier, tang en mes bij.

De politie slaagde er in om nog drie gelijkaardige diefstallen aan het tweetal te linken. Op 1 oktober werd gereedschap ter waarde van bijna 800 euro gestolen in een doe-het-zelfzaak in Beringen, op 2 oktober drie machines en een accu in een doe-het-zelfzaak in Buggenhout en op 5 oktober gereedschap ter waarde van 1325 euro in een doe-het-zelfzaak in Peer. Bij de feiten is telkens dezelfde auto te zien als bij de feiten in Scherpenheuvel-Zichem. Ook de persoonsbeschrijving komt overeen met die van de gevatte verdachten.

Het parket gelastte een onderzoeksrechter met het verdere onderzoek naar de diefstallen en poging tot diefstal. Beide verdachten werden voorgeleid op 19 oktober. Ze werden aangehouden.

Geef een reactie