Gilde van Tielebuis schrapt alle carnavalsactiviteiten

We schreven het eerder al op basis van vertrouwelijke informatie maar het is nu ook officieel bevestigd: alle carnavalsactiviteiten in Diest worden afgelast.

Niet alleen de twee stoeten en de prinsverkiezing gaan uit de kalender, ook het prinsenbal en de popverbranding gaan niet door.

Een overzicht van de activiteiten die afgelast worden:

  • 14 november 2020: aanstelling van de prins met showavond (werd reeds eerder geannuleerd)
  • 13 februari 2021: prinsenbal
  • 14 februari 2021: kindercarnavalbal
  • 16 februari 2021: kinderstoet en zotte nacht met de verbranding van Koning Winter
  • 21 maart 2021: internationale carnavalstoet

Voor de Gilde van Tielebuis zijn de afgelastingen een stevige domper. De vereniging bestaat in november 2020 vijftig jaar. Dat jubileum zal dus in alle stilte gevierd worden. De carnavalsvereniging moest ook eerder dit jaar al de carnavalstoet schrappen. De stoet in Diest is een van de laatsten van het seizoen en op dat moment woedde covid-19 in alle hevigheid in onze regio.

In Zichem liet organisator Peter Vanelven al eerder blijken dat hij niet al te veel zin heeft om de stoet volgend jaar op poten te zetten. Die staat in principe op 14 februari in de kalender. Ook hij moest in het voorjaar van 2020 de stoet al eens schrappen. Dat gebeurde niet door covid-19 maar omwille van het stormweer. Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem plant nog een overleg met de organisatoren van de stoeten in Scherpenheuvel, Schoonderbuken, Keiberg en Zichem. Allicht wordt daar dan een beslissing genomen voor de vier stoeten samen.

Geef een reactie