Seizoensarbeiders worden streng gecontroleerd op covid-19

De volgende weken komen er een pak seizoensarbeiders uit het buitenland naar Vlaams-Brabant en Limburg. Die komen deels uit landen waar covid-19 stevig rondwaart. Om problemen te voorkomen hebben de gouverneurs van beide provincies maatregelen opgelegd.

Werknemers uit het buitenland die zich als seizoensarbeider inschrijven in de provincie Vlaams-Brabant of de provincie Limburg en die afkomstig zijn uit een land dat in het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken als oranje of rode zone is aangeduid, moeten zich bij aankomst in de provincie meteen laten testen op het coronavirus COVID-19. In afwachting van het resultaat moeten ze in quarantaine gaan.

Werknemers die afkomstig zijn uit een land dat in het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken als groene zone is aangeduid, moeten bij aankomst hun temperatuur laten meten door de werkgever.

Als die temperatuur verhoogd is of iemand vertoont duidelijke ziektesymptomen dient meteen een arts te worden geraadpleegd.

De landbouwers- bedrijfsleiders die seizoensarbeiders tewerkstellen moeten dagelijks bij iedereen een temperatuurcheck doen. Die data moeten ook iedere dag geregistreerd worden.

Geef een reactie