Glabbeek verplicht Temperatuurmeting in openbare gebouwen en bij events

De gemeente Glabbeek kocht deze week slimme thermische camera’s en handkoortsmeters aan voor ruim 8.000 euro. De toestellen werden op zaterdag 1 augustus in gebruik genomen in de publieke locaties in de gemeente. Bij het binnengaan van het gemeentehuis, de gemeentelijke bibliotheek, OCMW, technische dienst, buitenschoolse kinderopvang, schoolgebouwen en het lokaal woonzorgcentrum Den Boomgaard wordt de temperatuur van alle bezoekers en van de personeelsleden gemeten. Naast de temperatuurmeting moet iedereen correct een mondmasker dragen en de handen desinfecteren bij aankomst en vertrek. De camera’s checken ook of het mondmasker op een correcte manier gedragen wordt.

Bij koorts of het niet (correct) dragen van een mondmasker wordt de toegang geweigerd. En bij koorts wordt de betrokken persoon doorgestuurd naar de huisarts. Vanaf 1 september gelden deze preventieve maatregelen ook in de scholen op het grondgebied van Glabbeek.

Geef een reactie