Glabbeek verplicht Temperatuurmeting in openbare gebouwen en bij events

De gemeente Glabbeek kocht deze week slimme thermische camera’s en handkoortsmeters aan voor ruim 8.000 euro. De toestellen werden op zaterdag 1 augustus in gebruik genomen in de publieke locaties in de gemeente. Bij het binnengaan van het gemeentehuis, de gemeentelijke bibliotheek, OCMW, technische dienst, buitenschoolse kinderopvang, schoolgebouwen en het lokaal woonzorgcentrum Den Boomgaard wordt de temperatuur van alle bezoekers en van de personeelsleden gemeten. Naast de temperatuurmeting moet iedereen correct een mondmasker dragen en de handen desinfecteren bij aankomst en vertrek. De camera’s checken ook of het mondmasker op een correcte manier gedragen wordt.

Bij koorts of het niet (correct) dragen van een mondmasker wordt de toegang geweigerd. En bij koorts wordt de betrokken persoon doorgestuurd naar de huisarts. Vanaf 1 september gelden deze preventieve maatregelen ook in de scholen op het grondgebied van Glabbeek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.