Marginale driehoek scoort opvallend laag voor covid-19 – Tessenderlo baart zorgen

Waarschuwing | Ook al lijken de cijfers onder controle, het blijft absoluut noodzakelijk om de opgelegde maatregelen te respecteren. Draag mondneusbescherming waar dat gevraagd wordt of als het te druk is – houd afstand – was frequent je handen.

Het is ondertussen trending op Twitter. De zogenaamde marginale driehoek blijf nog steeds merkwaardig gespaard van besmettingen met covid-19. De vermoedelijke uitbraak die we eerder deze week zagen in Diest lijkt opnieuw af te nemen. Gisteren daalde het aantal besmettingen in Diest van 7 naar 5 en die situatie consolideert zich vandaag. Daarmee is Diest ook uit de gevarenzone waarin het Agentschap Zorg en Gezondheid ingrijpt. Er zijn nog wel 21 besmettingen per 100.000 inwoners en dat is iets te veel maar de andere parameters zijn onder de alarmdrempel gezakt.

Ook in Leuven zakt het aantal besmettingen stevig van 10 naar 7. Aarschot en Tienen hebben nog steeds geen officieel bevestigde gevallen. Vandaag was er wel een geïsoleerde besmetting in Lubbeek en ook één in Tremelo.

De enige plaats in de regio die wat zorgen baart is Tessenderlo. Daar stijgen de cijfers van 2 (vrijdag) naar 4 (zaterdag) en vandaag naar 5 geconstateerde besmettingen. Tessenderlo komt zo op 27 besmettingen per 100.000 inwoners. Er werd ook drie keer een stijging gemeld binnen een periode van zeven dagen. Op die basis kan het Agentschap Zorg en Gezondheid bijna ingrijpen en op zoek gaan naar eventuele clusters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.