Summer Jam Cafe in Diest afgelast

De maatregelen die de veiligheidsraad vandaag afkondigde, dreigen voor een bloedbad te zorgen in de eventsector. Het maximum van 100 deelnemers binnen, en 200 deelnemers buiten, is maar moeilijk te rendabiliseren voor de grotere activiteiten. De eerste anulatie is overigens al aangekondigd. In Diest gaat Summer Jam niet door.

Summer Jam is een keitoffe mix van pleintjesbasket, skaten, street-art, lekkere muziek, drankjes en chillen. De organisatoren van De STrooperij haddden zelf al ingegrepen in de formule. Je moest op voorhand reserveren, consumeren gebeurde zittend, betalen gebeurde digitaal en verplaatsingen over het terrein werden strikt beperkt. Niet meteen de sfeer die het event wil uitstralen natuurlijk. Daarom was de naam ook aangepast naar Summer Jam Café.

De aankondiging dat het aantal deelnemers maximaal 200 mag zijn was de druppel te veel. De organisatoren maakten vanavond bekend dat Summer Jam geannuleerd wordt. Het zou op 8 augustus doorgaan op de citadel in Diest. Alle tickets worden automatisch terug betaald maar dat kan een paar weken duren.

Je kan hier de foto’s van de editie 2018 nog eens bekijken

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    En met deze annulering sneuvelt ook weer een hulppost voor Rode Kruis Diest 🙁 Ik begrijp dat het nodig is maar mag ik mijn droefheid uiten?

Geef een reactie