Wandelweekend van Kom Op Tegen Kanker en Eén op De Vijvers in Averbode

Het privédomein De Vijvers in Averbode wordt op 18 en 19 april het centrum voor een groots opgezet wandelweekend van Eén en Kom Op Tegen Kanker. Walk The Talk, heet het initiatief. Je kan zowel op zaterdag 18 april als op zondag 19 april meestappen over een afstand van minstens 5 kilometer tot maximaal 26 kilometer. Je start altijd met een lus van 5 kilometer en daarna kan je nog drie extra lussen bijsluiten. Wie dat doet komt in totaal aan een afstand van 26 kilometer.

Deelnemen kan al vanaf 10 euro per persoon maar je mag ook meer geven. Alle inkomsten gaan naar een goed doel. Kinderen tot 12 jaar stappen overigens gratis mee.

De deelnemers kunnen niet enkel genieten van de schitterende natuur in de omgeving van De Vijvers, onderweg krijgen ze ook een verrassende beleving. En ‘s middags zorgt de Miguel Wiels Band en zijn gasten voor een stevige show. Peter Van de Veire praat de zaak aan mekaar.

Op het centrale plein dat uitgebouwd wordt op De Vijvers staan verschillende eet- en drankenstanden. Hou er wel rekening mee dat die cashless zijn. Je moet de cateringbonnen dus aankopen met een bankkaart.

Tijdens de week voor het wandelevent zendt Eén vier programma’s uit waarin mensen praten over kanker. In ‘Durf te vragen’, ‘Factcheckers’, ‘Buurman, wat doet u nu?’ en ‘A day to remember’ komen sterke verhalen van patiënten, getuigenissen van overlevers en van mensen die een dierbare hebben verloren, aan bod. Op diezelfde dagen besteden “Vandaag'” en “Dagelijkse Kost” ook aandacht aan de strijd tegen kanker.

Meer dan 40.000 Vlamingen krijgen ieder jaar te horen dat ze kanker hebben. Een vrouw op de vier krijgt de ziekte voor ze 75 is. Bij mannen is dat zelfs een op de drie. Hoewel kanker steeds beter kan worden behandeld, overleeft een op de drie de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen.

Je kan tot 17 april elektronisch inschrijven via deze link.

Geef een reactie