UZ Leuven maakt indrukwekkende cijfers bekend over corona

De verspreiding van het coronavirus zal de volgende dagen allicht sneller toenemen. Omdat ook in het Hageland een eerste geval is opgedoken, is het niet onwaarschijnlijk dat we ook in onze regio een bredere verspreiding krijgen. De vertegenwoordiger van Zorg en Gezondheid laat duidelijk verstaan dat het aantal ziekenhuizen dat uitgerust wordt om patiënten op te vangen, wordt opgeschaald.

Voorlopig staat het UZ Leuven niet op die lijst. Het ziekenhuis is wel het referentielabo voor het coronavirus. Het lijkt echter logisch dat die status snel zal aangepast worden omdat het UZ technisch perfect is uitgerust voor de opvang van coronapatiënten.

Het UZ Leuven is op dinsdag 3 maart alvast gestart met de systematische bekendmaking van cijfers.

Tot maandag 2 maart deed het labo van UZ Leuven bij 450 patiënten een test op het coronavirus COVID-19 (totaal aantal patiënten, sommigen onder hen werden meermaals getest). Dat aantal zou vanaf maandag echter snel toenemen. Sinds de eerste test op coronavirus COVID-19 deed het labo van UZ Leuven ondertussen al testen bij meer dan zevenhonderd patiënten. De telling werd afgesloten op 3 maart om 12 uur ‘s middags.

Op de spoedgevallendienst kwamen op maandagvoormiddag 2 maart twintig patiënten langs om zich te laten testen op het virus en kwamen er een dertigtal telefoons binnen. In de loop van maandag 2 maart kwamen opnieuw 62 mensen met een vermoeden van corona naar het ziekenhuis. Ook op dinsdag 3 maart kwamen er dertig patiënten met symptomen van corona naar het UZ Leuven. De telling werd afgesloten om 15.30 uur.

Wij blijven de situatie in het UZ Leuven stipt opvolgen en we komen minstens een keer per dag met een update over de verspreiding van corona in het Hageland.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Zouden er onder die honderden personen die getest werden niet veel mensen zijn die niet besmet waren? En als iedereen die ziek is gewoon “in hun kot” blijft en al de anderen wat meer op handhygiëne zouden letten? Wachtkamers en ziekenhuizen zijn de ideale plaatsen om iets op te rapen …

Geef een reactie