Leerling van Go! Atheneum Tienen test positief op Coronavirus

Kopafbeelding: Vlaams Parlement TV

Het komt niet onverwacht en het is nu ook bevestigd. De start van de scholen na het krokusverlof zou bijna onvermijdelijk leiden naar een toename van nieuwe gevallen van besmetting met het Coronavirus.

Onder meer in het GO! Atheneum in Tienen is een leerling van het laatste jaar middelbaar onderwijs positief getest. Het Agentschap Zorg en Gezondheid deed een onderzoek en bevestigde ondertussen op Twitter dat de school niet moet sluiten. Toch worden ook nog stalen van andere leerlingen onderzocht. Het gaat meer bepaald over twee jongens die bij de besmette jongen op de kamer sliepen terwijl ze op vakantie waren , de vriendin van de besmette jongen en haar zus. De jongen verblijft momenteel thuis in isolatie.

Bevestigde patiënten met corona zijn op een paar scholen in Vlaanderen geweest. We deden contactonderzoek, de scholen hoeven niet te sluiten. De bestaande voorzorgsmaatregelen blijven gelden voor alle scholen, zie daarvoor https://t.co/sDCWmedhn1 @be_gezondheid— Zorg en Gezondheid (@ZorgVlaanderen) March 3, 2020

In Diest vertrok vorige zondag nog een groep van een veertigtal leerlingen van scholengroep De Prins op skistage naar Kronplatz in Noord-Italië. Het gaat om leerlingen van de afdeling Lichamelijke Opvoeding. De stage maakt deel uit van hun leerplan. Kronplatz ligt op ongeveer 300 kilometer van de risicozone. De school heeft op voorhand voldoende advies gevraagd en kreeg groen licht voor de stage.

Geef een reactie