Opvangcentrum Peeterskasteel start eigen kinderopvangdienst

Opvangcentrum Peeterskasteel start met een eigen kinderopvangdienst. Beheerder van het centrum Caritas International gaat daarvoor samenwerken met Kinderopvang Ferm. Ferm is de nieuwe naam voor KVLV.

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar er zijn een stevige objectieve redenen voor het initiatief.

Integratie begint bij activering en kennis van de taal. In het opvangcentrum Peeterskasteel zijn nogal wat jonge maar ook alleenstaande moeders. Zij kunnen voor opvang nauwelijks terecht bij het lokale netwerk van onthaalouders omdat er geen plaats is en ook de bereikbaarheid is vaak een opgave. Daardoor konden alleenstaande mama’s niet starten met Nederlandse les of een inburgeringstraject. Dit initiatief lost die blokkage op. Ook de bewoners van het opvangcentrum die een opleiding volgen, werken of een dagbesteding buitenshuis hebben, krijgen nu een oplossing voor hun jonge kinderen.

Hajar Sedouk zal als onthaalouder maximaal 8 kinderen opvangen van bewoners uit het opvangcentrum. Zij werkte eerder bij de koepelorganisatie voor onthaalouders Felies. De kinderen krijgen bij de onthaaldienst alle kansen om zich te ontwikkelen, volgens eigen tempo en talenten. De opvang schenkt ook extra aandacht en steun aan alleenstaande kwetsbare moeders.

In Scherpenheuvel worden vooral asielzoekers opgevangen die kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld alleenstaande moeders, personen met een fysieke beperking of die psychisch lijden.

Directeur Ferm kent noden opvangcentrum

Dat het initiatief er komt is mede te danken aan de inspanningen van directeur van Ferm Monique De Dobbeleer. Zij was vroeger directeur van De Vlaspit en heeft in die periode de voeling met de noden van het opvangcentrum kunnen aanscherpen. Onder haar leiding was De Vlaspit het cateringbedrijf voor het Peeterskasteel. Directeur De Dobbeleer stapte daarna over naar KVLV waar ze een complete reorganisatie en restyling heeft doorgevoerd. De verschillende organisaties binnen KVLV gaan voortaan verder onder de merknaam Ferm. Een van de belangrijke steunpilaren is Ferm Kinderopvang.

Geef een reactie