Meer dan 11% van de bestuurders rijdt te snel bij grote flitscontrole

Een nieuw weekend en ook alweer een hoop bijkomende overtredingen wegens rijden onder invloed en overdreven snelheid in de zone Demerdal. Opvallend is wel dat de politie stevig inzette op snelheidscontroles. In de nacht van vrijdag 28.02 naar 29.02 werden 1.043 voertuigen gecontroleerd en liefst 122 daarvan reden te snel. Dat is 11,6%. Drie bestuurders gingen zo zwaar over de limiet dat hun rijbewijs meteen werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Rijden onder invloed blijft opvallend probleem

In Teekbroek in Testelt reed zondagavond een chauffeur tegen een bankje. De 62-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem vond het schijnbaar niet erg en deed rustig een dutje in zijn wagen. Na controle mocht ook hij zijn rijbewijs vijftien dagen inleveren.Hij was echter niet alleen. Ook volgende personen mochten hun rijbewijs inleveren voor rijden onder invloed:

  • een 33-jarige vrouw uit Hasselt: onmiddellijke intrekking rijbewijs voor 15 dagen
  • een 60-jarige man uit Gee: onmiddellijke intrekking rijbewijs voor 15 dagen
  • een 38-jarige man uit Diest: inhouding rijbewijs voor 6 uur
  • een 61-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem: inhouding rijbewijs voor 3 uur
  • een 60-jarige man uit Diest: inhouding rijbewijs voor 3 uur.

Geef een reactie