Shit sometimes happens als de politie in uniform maar ook anoniem controleert

Shit happens. Dat is allicht de slogan waar de 62-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, die vorige zondag tegen een bankje reed in Teekbroek in Testelt, voortaan mee uitpakt aan de toog van zijn stamcafé. De bestuurder viel na die aanrijding in slaap in zijn wagen. Na een politiecontrole mocht hij zijn rijbewijs 15 dagen inleveren omdat hij positief testte voor alcohol.

Dinsdag was er een controlepost van de politie in de Pastoriestraat in Testelt en de agenten konden hun ogen nauwelijks geloven toen ze dezelfde bestuurder met zijn geaccidenteerde wagen zagen aankomen. Hij moest uiteraard aan de kant en leverde ook opnieuw een positieve alcoholtest af. Zijn wagen werd op last van het parket geïmmobiliseerd en de man moest te voet naar huis. Onderweg dronk hij een van de blikjes bier leeg die hij uit zijn wagen had mee gegritst. Hij gooide het lege blikje in de berm van de weg maar dat gebeurde voor de ogen van een anonieme patrouille. Het leverde hem bijkomend een GAS-boete voor sluikstorten op.

Op diezelfde controlepost legde een 41-jarige man uit Aarschot een positieve speekseltest af. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk 15 dagen inleveren. Een andere bestuurder gebruikte zijn GSM tijdens het rijden. Dat lijkt overigens weer erg populair. In de Omer Vanaudenhovelaan in Diest werden ook 13 bestuurders voor dezlfde feiten geverbaliseerd. 8 bestuurders droegen hun autogordel niet en 1 bestuurder reed met een vervallen keuring.

One comment

Geef een reactie