Vlaams kampioenschap veldlopen en CrossCup vanaf 2021 in Diest

Fotocredits BELGA

Het Vlaams kampioenschap veldlopen maar ook de bijhorende manche van de CrossCup verhuizen volgend jaar van De Plas in Rotselaar naar Diest.

Dat meldde ROBA-vertegenwoordiger Paul Van den Bergh op het slotgala van de Structabo CrossCup. De organisatie blijft in handen van ROBA. Volgens Van den Bergh heeft de organisatie nood aan vernieuwing en is dat de reden van de verhuis. ROBA heeft haar thuisbasis in Betekom maar er is ook een erg actieve afdeling van de atletiekclub in Diest.

De CrossCup-manche in Rotselaar kwam in 2014 op de kalender als vervanger van de manche in Hulshout. Daar komt dus na zeven edities een einde aan. Voorlopig is niet bekend waar de wedstrijden in Diest georganiseerd worden maar provinciedomein Halve Maan staat natuurlijk met stip genoteerd. Het domein is ideaal om een parcours uit te bouwen en de accomodatie is uiterst geschikt.

Geef een reactie