Labo UZ Leuven testte ondertussen al meer dan 1100 patienten

Het UZ Leuven heeft op dinsdag 3 maart uiteindelijk 51 mensen geregisteerd met een vermoeden van corona. Op woensdag 4 maart om 14.30 uur stond de teller al opnieuw op 21.

Sinds de eerste test op coronavirus COVID-19 deed het labo van UZ Leuven al testen bij meer dan 1.100 patiënten. Dat cijfer werd afgeklokt op 4 maart om 12 uur ‘s middags.

UZ Leuven heeft ook een opmerkelijk initiatief op het vlak van communicatie genomen. In het ziekenhuis hangen grote affiches met richtlijnen voor patiënten en bezoekers over het coronavirus.

Het UZ vraagt verder dat elke persoon die onlangs in een risicogebied was voor corona, niet als bezoeker naar het ziekenhuis zou komen, zelfs als men geen symptomen heeft. Wie naar het ziekenhuis komt als patiënt en onlangs in een risicogebied was, kan gewoon binnenkomen als men geen symptomen heeft.

Wie een raadpleging of consultatie gepland heeft en na een verblijf in een risicogebied symptomen als koorts, hoest, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden heeft, belt eerst naar de huisarts.

Geef een reactie